Mitä on Seibukan-karate?

Karate, mitä se on?

Karate on yksinkertaistettuna budolaji, jossa pääpaino on torjunnoissa, lyönneissä ja potkuissa. Karate tarkoittaa tyhjää kättä, millä viitataan lajin aseettomuuten. Alunperin karate on kehitetty itsepuolustukseen.

Perinteinen karate ei ole kamppailulaji tai kilpaurheilua, vaan niin sanottu budolaji.

Okei, no mitä Seibukan-karate on?

Seibukan on perinteinen okinawalaisen karaten tyyli. Sen tavaramerkkejä ovat :

  • Nyrkki jää lyönnissä 45 asteen kulmaan (ns. 3/4 nyrkin asento)
  • Lantion käytön painottaminen voimantuotossa
  • Shikodachi-Zenkutsudachi asennon vaihto

(kuvat)

Sopiiko Seibukan-karate minulle?

Etsitpä sitten harrastusta jossa voisit kehittää itsepuolustustaitojasi, tai vain hauskaa ja monipuolista kuntoilumuotoa (jossa myös samalla kehittyy itsepuolustustaidot!), niin Seibukan-karate sopii sinulle.

Perinteisenä karaten tyylinä  on Seibukan hioutunut terveelliseksi harjoitella. Tyylissä painotetaan vartalon luontaisia liikeratoja ja asentoja. Tästä syystä Seibukan sopii mainiosti  kaikenikäisille ja -kuntoisille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Mm. Okinawalla harjoitellaan helposti 90-vuotiaaksi asti.

Niin, ja vastoin vakuutusyhtiöiden ehtoja… Perinteisessä karatessa loukkaantumisriski on huomattavasti pienempi kuin esim. sählyssä tai futiksessa. Ellei sitten treeneissä jostain syystä pelata sählyä tai futista. Turvallisuus juontaa juurensa kurinalaisesta ja pitkään hiotusta harjoittelutavasta, sekä siitä, että perinteinen karate ei ole kilpailulaji.

Haluan kokeilla, heti, eli mitäs nyt?

Etsi sinua lähinnä oleva seura, ota yhteyttä, ja sitten oletkin jo tervetullut dojolle seuraamaan harjoituksia. Tai sitten syöksyt suoraan seuraavalle alkavalle peruskurssille.