Shimabukuro Zenpo, 10. dan, Hanshi

Image Shorinryu Seibukanin pääopettaja Shimabukuro Zenpo sensei (10.dan) on siviilissä miellyttävä herrasmies, mutta salilla erittäin vaativa karatemestari. Hänen tekniikkansa on raudanlujassa kunnossa, vaikka hän on iältään jo lähes 60-vuotta. Hän ei tarvitse apulaisia karaten tekniikan esittämisessä. Todellisen karatemestarin tulee elää kuten opettaa, tässä asiassa hän on suuri esikuva jokaiselle Seibukan karatekalle.

Image Shimabukuro sensei aloitti karaten hajoittelun 9-vuotiaana isänsä O-sensei Shimabukuro Zenryon alaisuudessa. Hän kertoo harjoittelun olleen tuolloin todella ankaraa. Oman isänsä lisäksi hänellä on ollut kunnia saada oppia Kobayashi ryu mestarilta Chozo Nakamalta. Shimabukuro sensei on vaikutusvaltainen jäsen Okinawan Karate-do Rengokain piirissä, jossa saaren eri tyylien mestarit toimivat yhdessä okinawalaisen kansallisaarteen, karaten, hyväksi.

Senseimme puhuu usein ns. karatekehon kehittämisen tärkeydestä. Karatekeho on käsite, jolla hän tarkoittaa vartaloa, joka on luotu kovalla ja oikealla harjoittelulla. Tämän karatekehon avulla tekniikkaan saadaan vaadittava voima ja teho. Karatekehon tuottamaa voimaa kutsutaan Okinawalla sanalla chinkuchi. Ne “onnelliset”, jotka ovat saaneet olla sensein parina hänen esittäessä tekniikkaa ovat saaneet varsin elävästi tuntea kehossaan chinkuchin.

Seibukanin pääopettaja vieraili maassamme ensimmäisen kerran Siilinjärvellä v.2000.

Kim Mitrunen

Image